Uleiul de busuioc este membru al familiei Lamiaceae. Acest ulei emite un miros cald, dulce, proaspăt floral și erbaceu. Este clasificat ca o notă de top și se amestecă bine cu uleiuri de citrice, ierboase, mentolate și lemnoase.
Busuiocul are reputația de a stimula, clarifica, calma, întări, energiza și ridica mintea. Se spune, de asemenea, că respinge insectele, elimină bacteriile care produc mirosuri, calmează durerile de cap și ameliorează disconforturile respiratorii, precum și digestive.
Probabil că toată lumea se gândește la busuioc ca la mozzarella și roșii - că „Insalada Caprese” a cucerit lumea se datorează cu siguranță și minunatei, inconfundabilei arome a frunzelor verzi puternice ale „plantei regale”. Busuiocul este, de asemenea, bine cunoscut în bucătăria asiatică - de exemplu, ca busuioc thailandez cu aromă de anason.
Uleiul esențial de busuioc, la fel ca planta proaspătă, favorizează digestia, relaxează crampele și ameliorează anxietatea; parfumul său dulce, ascuțit, erbaceu cu o notă de anason este bun în gelul de duș, în compozițiile de parfum și săpun. Poate fi combinat în mod minunat cu note lemnoase, rășinoase, precum și cu toate parfumurile citrice și oferă, de asemenea, amestecuri picante-calde care asigură ceva.
Uleiul nostru de busuioc este de tip metilchavicol.
Denumire botanică: Ocimum basilicum
Origine: India
Metoda de recuperare: distilarea cu abur; ulei esențial nealterat
Parte a plantei folosite: planta
Parfum natural: notă de top
Uleiurile esențiale pot fi aplicate local după diluarea cu un ulei purtător. Acestea sunt utilizate pe scară largă în produse cosmetice și meșteșuguri realizate manual.
Nu folosiți niciodată uleiuri pure pe piele fără a se dilua, nu utilizați niciodată intern, țineți departe de copii și ochi, verificați întotdeauna dacă există probleme medicale care ar putea cauza o problemă.
feedback Reclama un comentariu